Karina Raaijmakers benoemd tot tweede bestuurder College sanering zorginstellingen

Karina Raaijmakers is vanaf 1 april 2024 het tweede bestuurslid van het College sanering zorginstellingen. Samen met bestuursvoorzitter Geranne Engwirda vormt zij de voltallige Raad van Bestuur.

Na een sollicitatieprocedure heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) besloten om Karina Raaijmakers per 1 april 2024 te benoemen tot de tweede bestuurder van de Nederlandse Zorgautoriteit. Per die datum is zij ook het tweede bestuurslid van het College sanering. In de periode 22 maart 2023 tot 1 januari 2024 trad zij al op als waarnemend bestuursvoorzitter van het CSZ en de NZa.

Karina Raaijmakers studeerde Economie en Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze begon haar loopbaan bij de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM). Na een aantal jaren bij een adviesbureau dat zich richt op het verbeteren van toezichthoudende organisaties, keerde ze in 2016 terug naar de AFM als hoofd Toezicht Verzekeren en Pensioenen. In 2018 startte Karina Raaijmakers als directeur Toezicht bij de NZa.