Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de besluitvorming. In de taakuitoefening wordt het bestuur bijgestaan door het secretariaat en gemachtigden.

Portret van Marian Kaljouw

Dr. M.J. (Marian) Kaljouw

Voorzitter Raad van Bestuur

Marian Kaljouw heeft een rijke professionele en wetenschappelijke carrière in de zorg. Ze werkte als verpleegkundige, promoveerde op een proefschrift over 'Behoeften van familieleden van intensive care-patiënten' en was van 2005 tot 2012 bestuursvoorzitter van de beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland. Ook was zij directeur van de Antoniusacademie van het St. Antonius ziekenhuis en lid van de Transitiecommissie Sociaal Domein. Sinds 1 juni 2015 is zij voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). 

Portret van Wim Sijstermans

W.H.G. (Wim) Sijstermans

Lid Raad van Bestuur

Wim Sijstermans werkte van 2013 tot 2015 als Chief Technology Officer Rijk voor de Rijksoverheid. In die periode was hij de oprichter en voorzitter van de CTO-Raad. Daarvoor was hij onder andere Chief Information Officer van de Belastingdienst, Schiphol-Group en Sony Nederland en werkte hij bij Shell als Global IT Audit manager. Sinds 1 januari 2016 is hij lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Wim Sijstermans is ook lid van de Raad van Advies van ITvitae (onbezoldigd).