Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de besluitvorming. In de taakuitoefening wordt het bestuur bijgestaan door het secretariaat en gemachtigden. Per 1 juli 2018 heeft het College sanering een nieuw bestuur.

Portret van Marian Kaljouw

Dr. M.J. (Marian) Kaljouw

Voorzitter Raad van Bestuur

Marian Kaljouw heeft een rijke professionele en wetenschappelijke carrière in de zorg. Ze werkte als verpleegkundige, promoveerde op een proefschrift over 'Behoeften van familieleden van intensive care-patiënten' en was van 2005 tot 2012 bestuursvoorzitter van de beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland. Ook was zij directeur van de Antoniusacademie van het St. Antonius ziekenhuis en lid van de Transitiecommissie Sociaal Domein. Sinds 1 juni 2015 is zij voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Portret van Bart Combée

Drs. B.R. (Bart) Combée

Lid Raad van Bestuur

Bart Combée was bijna tien jaar directeur van de Consumentenbond. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en vervulde directiefuncties in het bedrijfsleven en de zorg. Daarnaast was hij lid van de gemeenteraad van Rotterdam. Sinds 1 februari 2019 is Bart Combée lid van de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). In die functie is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles Toezicht en Informatie en Bedrijfsvoering. Daarnaast was hij tot 1 mei 2019 president van Consumers International, een internationale consumentenorganisatie.

Portret van Wim Sijstermans

W.H.G. (Wim) Sijstermans

Lid Raad van Bestuur

Wim Sijstermans werkte van 2013 tot 2015 als Chief Technology Officer Rijk voor de Rijksoverheid. In die periode was hij de oprichter en voorzitter van de CTO-Raad. Daarvoor was hij onder andere Chief Information Officer van de Belastingdienst, Schiphol-Group en Sony Nederland en werkte hij bij Shell als Global IT Audit manager. Sinds 1 januari 2016 is hij lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Wim Sijstermans is naast deze functie ook lid van de commissie van advies Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (onbezoldigd).